جلد 8، شماره 4 - ( 10-1393 )                   جلد 8 شماره 4 صفحات 2434-2413 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ajalloeyan R, safary A. Geotechnical Properties Assessment of Subsurface Dams (Case Study). Journal of Engineering Geology 2015; 8 (4) :2413-2434
اجل لوئیان رسول، صفاری عزت. ارزیابی خصوصیات ژئوتکنیکی سدهای زیرزمینی (مطالعه موردی). نشریه زمین شناسی مهندسی. 1393; 8 (4) :2413-2434

1- دانشگاه اصفهان ، ajalloeian@hotmail.com
2- دانشگاه اصفهان
سدهای زیرزمینی از فن‌آوری‌های سازگار با طبیعت بوده که در مدیریت منابع آب، بویژه جلوگیری از خروج بدون استفاده‌ی آبهای زیرزمینی قابل مصرف، بسیار کار آمد می‌باشند. این سدها سازه‌هایی هستند که جریان طبیعی آب‌های زیرزمینی را مسدود نموده و سبب ایجاد ذخایر آبی در زیر زمین می‌گردند. بررسی خصوصیات زمین شناسی مهندسی و ژئوتکنیکی آبرفت‌های مخزن این نوع سدها حائز اهمیت می‌باشد. بدین لحاظ در تحقیق حاضر ویژگی آبرفت‌های مخزن سد زیرزمینی ماست‌بندی واقع در 15 ‌‌کیلومتری جنوب‌ اردستان مورد مطالعه قرار گرفته است. در این راستا خصوصیات فیزیکی و مکانیکی آبرفت‌های پوششی مخزن به صورت آزمایشگاهی و برجا تعیین گردیده است. نتایج بدست آمده از آزمایشات نشان می‌دهد این آبرفت‌ها از نوع خاک دانه‌ای متراکم و غیر یکنواخت با خاصیت غیر خمیری می‌باشند. این رسوبات از نظر نفوذپذیری در رده‌ی خاک‌های با نفوذپذیری متوسط تا زیاد قرار می‌گیرند. با توجه به تخلخل بدست آمده از این آزمایشات، در صورت اجرای سد زیرزمینی هم سطح، حجم مخزن معادل حدود 000‚200 متر مکعب می‌باشد.
نوع مطالعه: مطالعه موردی | موضوع مقاله: زمین شناسی مهندسی