جلد 8، شماره 2 - ( 6-1393 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 2138-2121 | برگشت به فهرست نسخه ها

Dashti Barmaki M, Rezaei M, Saberi Nasr A. Assessment of groundwater quality index (GQI) for Lenjanat aquifer using GIS. Journal of Engineering Geology 2014; 8 (2) :2121-2138
دشتی برمکی مجید، رضایی محسن، صابری نصر امیر. ارزیابی شاخص کیفیت آب زیرزمینی (GQI) در آبخوان لنجانات با استفاده سیستم اطلاعات جغرافیایی. نشریه زمین شناسی مهندسی. 1393; 8 (2) :2121-2138

1- دانشجوی دکتری آب شناسی / زمین شناسی دانشگاه خوارزمی تهران ، majiddashti24@yahoo.com
2- عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی تهران- گروه زمین شناسی
3- دانشجوی دکتری آب شناسی - دانشگاه خوارزمی تهران گروه زمین شناسی -
این مقاله به ارزیابی شاخص کیفیت آب زیرزمینی در آبخوان لنجانات پرداخته است. شاخص کیفی آب به عنوان یک اندیس منحصر به فرد برای تشریح شرایط کلی کیفیت آب با استفاده از متغیرهای چندگانه کیفی ارائه گردیده است. اطلاعات فیزیکی و شیمیائی 66 نمونه آب از این دشت مورد ارزیابی قرار گرفته است. نتایج از مقایسه ویژگیهای کیفی استاندارد سازمان بهداشت جهانی (WHO) و استاندارد تحقیقات صنعتی ایران (ISIRI) حاصل شده اند. درمحاسبه GQI، 7 پارامتر شامل کلسیم، منیزیم، سدیم، کلر، سولفات، کل مواد جامد محلول و نیترات، مورد استفاده قرار گرفته است. شاخص کیفی آب زیرزمینی نشان می‌دهد که کیفیت آب زیرزمینی در منطقه مطالعاتی متوسط و نسبتاً بالاست. حداقل و حداکثر ارزش محاسبه شاخص در دشت به ترتیب 55 و 93 می‌باشد. بررسی نقشه کاربری اراضی منطقه نشان می‌دهد که در امتداد رودخانه زاینده رود که شالیزارها را در بر می‌گیرد کیفیت به پایین‌ترین حد خود می‌رسد. تکنیک فاکتور شاخص بهینه، اجازه انتخاب بهترین ترکیب پارامترها برای تغییر پذیری کیفیت آب زیرزمینی را بیان می‌کند.
موضوع مقاله: مهندسی محیط زیست