جلد 13، شماره 1 - ( جلد 13، شماره 1، بهار1398 1398 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 68-45 | برگشت به فهرست نسخه ها

Daneshjoo V, Farokhzad R. Effect of Nano Calcium Carbonate on Mechanical Strength and Permeability of Roller-Compacted Concrete. Journal of Engineering Geology 2019; 13 (1) :45-68
دانشجو وحید، فرخ زاد رضا. بررسی مقاومت مکانیکی بتن غلتکی حاوی نانوکربنات کلسیم در برابر پدیده فرونشست . نشریه زمین شناسی مهندسی. 1398; 13 (1) :45-68

1- گروه مهندسی عمران، واحد قزوین ، دانشگاه آزاد اسلامی ،قزوین ، ایران
2- : گروه مهندسی عمران، واحد قزوین ، دانشگاه آزاد اسلامی ،قزوین ، ایران ، R.farokhzad@qiau.ac.ir
یکی از پارامترهای تأثیرگذار در میزان عمر مفید روسازی‌های بتن غلتکی، مقاومت آن‌ها در برابر تنش‌های ناشی از نشست زمین وابسته به زمان است که در این رابطه اعمال تنش ناشی از نشست‌های زمین به علل زمین‌شناختی باعث خرابی شریان‌های حیاتی می‌شود که از جمله می‌توان به ایجاد شکست‌هایی در سطح روسازی راه‌ها می‌شود. در این راستا به بررسی تأثیر فناوری نانو در بتن غلتکی و تحمل تنش‌های ناشی از این گونه نشست‌ها می‌پردازیم. در این پژوهش سعی شده است که با استفاده از مهندسی نانو، درصدهای مختلف نانو کربنات کلسیم، جای‌گزین سیمان در بتن غلتکی شده و آزمایش‌های  مقاومت فشاری و کششی بتن غلتکی در سنین مختلف انجام شود. نتایج حاصل از این پژوهش نشان می‌دهد که با افزایش بهینه میزان پودر نانو کربنات کلسیم حرارت اولیه بتن غلتکی و مقاومت مکانیکی نمونه‌ها در سنین بالا به‌علت ریزدانه بودن و خاصیت پرکنندگی و سطح ویژه بالا افزایش چشم‌گیری می‌یابد. نتایج این تحقیق نشان میدهد استفاده بهینه از این مواد باعث بهبود برخی خواص بتن غلتکی از جمله مقاومت کششی و فشاری می‌شود که در برابر تنش‌های ناشی از پدیده فرو نشست مقاومت چشم‌گیری از خود نشان می‌دهد.

نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: زمین شناسی مهندسی
دریافت: 1396/5/4 | پذیرش: 1396/8/22 | انتشار: 1398/3/12