جلد 10، شماره 3 - ( جلد 10 شماره 3 پاییز 1395 1395 )                   جلد 10 شماره 3 صفحات 3626-3601 | برگشت به فهرست نسخه ها

Salimi N, FatemiAghda M, Teshnehlab M, Sharafi Y. Landslide Hazard Zonation in Taleghan watershed by using intelligent systems (Gaussian radial basis function and multilayer perceptron artificial neural networks). Journal of Engineering Geology 2017; 10 (3) :3601-3626
سلیمی نرگس، فاطمی عقدا سید محمود، تشنه لب محمد، شرفی یوسف. پهنه‌بندی خطر زمین‌لغزش در حوضۀ آبخیز طالقان با استفاده از روش سیستم‌های هوشمند (روش شبکۀ عصبی مصنوعی مبتنی بر توابع پایه‌ای گوسی و شبکۀ عصبی پرسپترون) . نشریه زمین شناسی مهندسی. 1395; 10 (3) :3601-3626

1- دانشگاه خوارزمی، دانشکده علوم زمین، ، Narges.salimi69@gmail.com
2- دانشگاه خوارزمی، دانشکده علوم زمین،
3- دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، دانشکده مهندسی برق
4- دانشگاه آزاد اسلامی تهران، واحد علوم وتحقیقات، گروه کامپیوتر

زمین­لغزش­ها هر سال خسارت­های مالی و جانی زیادی به‌بار می­آورند. نقشه­های پهنه‌بندی خطر زمین­لغزش می­توانند به کاهش این خسارت­ها کمک کنند. حوزۀ آبخیز طالقان از جمله­ حوزه­های مستعد زمین­لغزش است که بررسی شده است. در این مقاله به پهنه­بندی خطر زمین­لغزش در این منطقه و در مقیاس 50000/1، و با در نظر داشتن لایه­های اطلاعاتی پراکندگی لغزش­ها، شیب، برای شیب، زمین‌شناسی (لیتولوژی)، فاصله از گسل­ها، فاصله از آبراهه­ها، با روش شبکه­های عصبی مصنوعی مبتنی بر توابع پایه­ای گوسی (RBF) و شبکه‌های عصبی پرسپترون (MLP) می‌پردازیم. کلیات روش RBF تا حدود زیادی مشابه شبکه­های عصبی پرسپترون (MLP) است که تا کنون قابلیت آن مشخص شده­ است و چندین تفاوت ساختاری در مؤلفه­ها بین این دوروش شبکۀ عصبی وجود دارد. از نتایج نهایی مشخص شد که نقشه‌های حاصل از هر دو روش قابل قبول هستند و روش MLP دقت بیش‌تری نسبت به‌روش RBF دارد.

دریافت: 1395/9/30 | پذیرش: 1395/9/30 | انتشار: 1395/9/30