جلد 9، شماره 2 - ( انگلیسی English 1394 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 2750-2729 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hamidi A, Dehghan A. Impact of Fiber Reinforcement on Deformation Characteristics of Cemented Sand-Gravel Mixtures. Journal of Engineering Geology 2015; 9 (2) :2729-2750
حمیدی امیر، دهقان علی. تأثیر الیاف بر ویژگی‌های تغییر شکل خاک‌های مخلوط شن و ماسه‌ای سیمانته. نشریه زمین شناسی مهندسی. 1394; 9 (2) :2729-2750

1- دانشگاه خوارزمی ، amhamidi@gmail.com
2- دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه خوارزمی، تهران

در مقاله حاضر، تأثیر افزودن الیاف پلی‌پروپیلن بر سختی و تغییرشکل‌پذیری مخلوط‌های شن  ماسه‌ای ارزیابی می‌شود. خاک ماسه‌ای مذکور از سواحل بابلسر و شن‌دانه‌ها از رودخانۀ کرج تأمین شد. الیاف پلی‌پروپیلن به‌طول 12 میلی‌متر و قطر 23 میکرومتر با درصدهای 5/0 و 0/1 به مخلوط اضافه شده و سیمان پرتلند نیز به‌عنوان عامل سیمانی‌کننده استفاده شد. آزمایش‌های سه‌محوری فشاری بر نمونه‌های اشباع در شرایط زهکشی شده و زهکشی نشده و در تنش‌های دورگیر 100، 200 و 300 کیلوپاسکال انجام شده است. منحنی‌های تنش‌محوری اضافی-کرنش محوری و تغییرات کرنش حجمی یا فشار حفره‌ای به‌دست آمده و تغییرات سختی نمونه‌ها در خلال بارگذاری ارزیابی شده است. بر اساس نتایج، افزودن الیاف موجب ازدیاد مقاومت برشی خاک می‌شود. در شرایط زهکشی شده، افزودن الیاف کرنش‌های انقباضی اولیه و اتساع نهایی را زیاد می‌کند و در شرایط زهکشی نشده نیز فشار حفره‌ای مثبت اولیه و مکش نهایی را افزایش می‌دهد. هم‌چنین مشخص شد که افزودن الیاف موجب کاهش سختی اولیه مماسی خاک خواهد شد.

پذیرش: 1395/7/14 | انتشار: 1395/7/14