جلد 9، شماره 2 - ( انگلیسی English 1394 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 2868-2841 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nasrabadi T. Risky Pollution Index: An Integrated Approach Towards Determination of Metallic Pollution Risk in Sediments. Journal of Engineering Geology 2015; 9 (2) :2841-2868
نصرآبادی تورج. شاخص آلودگی مخاطره آمیز، راه‌کاری یک‌پارچه به‌سوی تعیین مخاطره آلودگی فلزی در رسوبات. نشریه زمین شناسی مهندسی. 1394; 9 (2) :2841-2868

دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران ، tnasrabadi@gmail.com

بر خلاف شاخص‌های فاکتور جابه‌جایی MF و کد ارزیابی ریسک RAC که آن‌ها نیز نقش پیوندهای فلزی را در تفسیر آلودگی لحاظ می‌کنند، در شاخص جدید مستقیماً سهمی از مخاطره به فازهای احیا شونده و اکسید شونده داده شده است که این مسئله در هیچ یک از دو شاخص مذکور دیده نشده است. به‌بیان دیگر در شاخص جدید پیوندهای فلزی که به‌شکل بالقوه قابلیت رهاسازی فلز در محیط را دارند نیز با تخصیص وزن‌های جداگانه در تفسیر مخاطره آلودگی موجود دخالت دارند. این مشخصه شاخص جدید امکان تفسیر واقعی آلودگی موجود فلزی به‌ویژه هنگامی که بخش چشم‌گیری از غلظت همۀ فلز در فازهای احیا شونده و اکسیدشونده جمع شده است را ممکن می‌سازد. وابستگی نبودن سطح مخاطره به غلظت کل در شاخص جدید سبب می‌شود تفسیری از مخاطره در سطوح مختلف غلظت کل ارائه شود. علاوه بر این توانایی شاخص در تفسیر مخاطره آلودگی فلزی فارغ از منبع تولید اعم از انسان‌ساخت و طبیعی نداشتن قطعیت‌های ناشی از تفکیک این دو نوع آلودگی را نیز کاهش می‌دهد.

متن کامل [PDF 602 kb]   (2028 دریافت)
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: مهندسی محیط زیست