جلد 9، شماره 2 - ( انگلیسی English 1394 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 2764-2751 | برگشت به فهرست نسخه ها

FarrokhNia A, Sorbi A. Evaluation of the Lineaments and Faults in the Alborz Province by Remote Sensing. Journal of Engineering Geology 2015; 9 (2) :2751-2764
فرخ نیا علیرضا، سربی علی. بررسی خطواره‌ها و گسل‌های استان البرز بر اساس دورسنجی. نشریه زمین شناسی مهندسی. 1394; 9 (2) :2751-2764

1- عضو هیات علمی دانشکاه آزاد واحد کرج ، alireza.farrokhnia@gmail.com
2- عضو هیات علمی دانشگاه آزاد واحد کرج

گسترۀ بررسی شده (استان البرز) به لحاظ ساختاری در سامانۀ کوه‌زایی مرکب البرز در شمال ایران تشکیل شده است. هدف از این پژوهش، آمیختن علوم سنجش از دور و زمین‌شناسی به‌منظور بارزسازی خطواره‌های گسلی با استفاده از پردازش داده‌های ماهواره‌ای در گستره‌ای پهناور و هم‌چنین قیاس لایه‌ها با گسل‌های شناخته شده در نقشه‌های زمین‌شناسی است. در آغاز دو نمای تصویر ماهواره‌ای ETM+ Landsat با شماره‌های 35-164 و 35-165 موزائیک شدند و با توجه به مختصات گسترۀ بررسی شده (استان البرز) برش خوردند. سپس با اجرای شیوه‌های دورسنجی مانند ترکیب باندها، فیلترگذاری، تحلیل مؤلفه‌های اصلی، نسبت باندی در تصاویر خاکستری و رنگی و شاخص NDVI برای بارزسازی گیاهان، به پردازش تصویر ماهواره‌ای گستره پرداختیم. در نهایت با به‌کارگیری روش‌های یاد شده، نقشۀ خطواره‌های گسلی و نقشۀ تراکم خطواره‌های استان البرز تهیه و با گسل ‌های شناخته شده مقایسه شد.

نوع مطالعه: مقاله مروری |