جلد 9، شماره 3 - ( 7-1394 )                   جلد 9 شماره 3 صفحات 3050-3033 | برگشت به فهرست نسخه ها

mirmehrabi H, Ghafoori M, Lashkaripur G. Assessment of Impact of Performance Parameters on TBM Tool Wear by Use of Silica Samples. Journal of Engineering Geology 2015; 9 (3) :3033-3050
میرمحرابی حسین، غفوری محمد، لشکری پور غلامرضا. ارزیابی تأثیر پارامترهای عملکردی بر سایش ابزارآلات حفاری مکانیزه با استفاده از نمونه‌های سیلیسی. نشریه زمین شناسی مهندسی. 1394; 9 (3) :3033-3050

1- دانشجو- دانشگاه فردوسی مشهد ، hosseinmirmehrabi@gmail.com
2- استاد/دانشگاه فردوسی مشهد
یاز چالش­های حفاری مکانیزه، سایش زیاد و پیش­بینی نشده ابزار برش در برخی پروژه‌های احداث تونل است. این مسئله علاوه بر افزایش هزینه، زمان حفاری را هم از طریق نیاز بیش‌تر به تعمیر و نگه‌داری اجزای ماشین، افزایش می­دهد. به‌منظور دست‌یابی به دید مناسبی از رابطۀ بین پارامترهای اپراتوری ماشین حفار با پدیدۀ مورد نظر، دستگاه آزمایشگاهی جدیدی در آزمایشگاه زمین­شناسی مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد طراحی و ساخته شده است. در این مقاله نتیجۀ حاصل از آزمایش نمونه‌های سیلیسی به‌عنوان نمونه­های با سختی زیاد و فراوان در طبیعت با دستگاه مذکور ارائه شده است. برای این منظور 36 آزمایش با مقادیر متغیر سربار و سرعت چرخش در زمان­های متفاوت روی ماسۀ درشت سیلیسی انجام شد. نتایج حاصل نشان می­دهد که بین استهلاک سایشی ابزار برشی و زمان، فشار سربار و سرعت چرخش، رابطۀ مستقیم وجود دارد به­گونه­ای­که این رابطۀ مستقیم، در مورد تأثیر سربار و سرعت چرخش خطی، و در مورد تأثیر زمان لگاریتمی است.
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: زمین شناسی مهندسی