جلد 9، شماره 1 - ( 1-1394 )                   جلد 9 شماره 1 صفحات 2574-2559 | برگشت به فهرست نسخه ها

Taremi M, Eftekhari A, Saeedi M. A Study of the Reinforcement Effect of IPE Arc Support Technique (IAST)-A Case Study of Sabzkuh Tunnel. Journal of Engineering Geology 2015; 9 (1) :2559-2574
طارمی مجید، افتخاری عباس، سعیدی مهدی. بررسی اثرات تسلیح با تکنیک تیرآهن‌رانی بررسی موردی تونل سبزکوه. نشریه زمین شناسی مهندسی. 1394; 9 (1) :2559-2574

1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب ، majidtarami@ymail.com
2- دانشگاه تربیت مدرس
3- دانشگاه تهران
در این مقاله به بررسی ساز و کار ناپایداری، اعتباربخشی و روش تسلیح پذیرفته شده برای عبور از ناحیۀ ریزشی تونل انتقال آب سبزکوه در جنوب‌غربی ایران، می‌پردازیم. مشکلات ناپایداری طی حفاری تونل به‌دلیل تغییر در تنش برجا، تغییر شکل ناشی از اتساع، افزایش در نفوذپذیری لایه‌های ماسه‌ای و گراولی، مناطق گسله و سطوح لغزش، باعث کاهش در مقاومت برشی خاک و ریزش در تونل شد. تکنیک تیرآهن­رانی1 برای اولین بار به‌منظور تسلیح زمین و عبور از ناحیۀ ریزشی در بخش ابتدایی (T1) تونل سبزکوه استفاده شد. در این پژوهش، از روش اجزا محدود برای تحلیل اثرات تسلیح با توجه به مدول بستر خاک، طول و اندازۀ IPE استفاده شده است. نتایج نشان می‌دهد که نشست IPE با افزایش طول، روند صعودی و با افزایش مدول بستر خاک و اندازۀ پروفیل، روند نزولی دارد.
نوع مطالعه: مطالعه موردی | موضوع مقاله: زمین شناسی مهندسی