جلد 12، شماره 5 - ( ویژه مقاله های انگلیسی 1397 )                   جلد 12 شماره 5 صفحات 54-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ahmadpour B, Amel Sakhi M, Kamalian M. Study of Loose Soil Layer Effects on Excavations Supported by Steel Sheet Pile Walls-A Numerical Study. Journal of Engineering Geology 2019; 12 (5) :31-54
احمدپور بهروز، عامل سخی مسعود، کمالیان محسن. بررسی عددی اثر وجود لایۀ سست خاک بر گودهای مهار شده با دیوارۀ سپرکوبی‌. نشریه زمین شناسی مهندسی. 1397; 12 (5) :31-54

1- دانشگاه صنعتی قم، گروه مهندسی عمران
2- دانشگاه صنعتی قم، گروه مهندسی عمران ، mamelsakhi@yahoo.com
3- پژوهشگاه بین لمللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله، پژوهشکده ژئوتکنیک
سپری­های فولادی در پروژه­های مهندسی عمران به‌طور گسترده به‌عنوان سازه نگهبان استفاده می‌شوند. گاهی ممکن است لایۀ خاک سست یا نرم در عمق­های مختلف گود وجود داشته باشد. این مسئله موجب اثرات مختلف بر تغییر مکان سطح زمین، نیروها و لنگرهای وارد بر سپری­ها و مهارها در طی فرآیند گودبرداری نسبت به حالتی که خاک به‌طورکلی یک‌نواخت است، می­شود. این تفاوت­ها در روش­های معمول طراحی دیواره­های سپرکوبی شده به‌طور دقیق در نظر گرفته نمی­شود. در این مقاله یک گود عمیق با استفاده از روش اجزای محدود تحلیل می­شود. عمق گود به سه لایۀ مختلف تقسیم شده است. یکی از لایه­ها، خاک سست است که موقعیت آن در سه حالت لایۀ بالایی، میانی و پایین مدل می­شود. نتایج به‌دست آمده از این مدل­ها با مدلی که فاقد لایۀ سست است مقایسه می­شود. تحلیل شبه استاتیکی با اعمال شتاب افقی 3/0 g انجام شده است. نتایج حاصل نشان می­دهد که وقتی لایۀ سست زیر لایه­های سخت قرار می­گیرد، لنگر خمشی وارد بر سپرها و نیروهای برشی به‌ترتیب در حدود 50 تا 100 و 15 تا 50 درصد نسبت به حالتی که لایۀ سست وجود ندارد افزایش می­یابند. هم‌چنین در حالت وجود لایۀ میانی سست موقعیت حداکثر تغییر شکل جانبی دیوارۀ سپرکوبی شده نسبت به سایر مدل­ها متفاوت است.
واژه‌های کلیدی: گودبرداری، سپرکوبی، لایۀ سست، مهار
دریافت: 1395/8/18 | پذیرش: 1396/7/23 | انتشار: 1397/10/4