جلد 12، شماره 2 - ( جلد 12 شمارۀ 2، تابستان 1397 1397 )                   جلد 12 شماره 2 صفحات 314-293 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zare Naghadehi M, mohammadi S D, Karimi M. Prioritizing and Selecting the Best Subsurface Exploration Method in Sabzkooh Water Conveyance Tunnel (Zagros Mountains). Journal of Engineering Geology 2018; 12 (2) :293-314
زارع نقدهی مسعود، محمدی سید داود، کریمی مصطفی. اولویت‌بندی و انتخاب بهترین روش بررسی زیرسطحی تونل انتقال آب سبزکوه در ‌کوه‌های زاگرس. نشریه زمین شناسی مهندسی. 1397; 12 (2) :293-314

1- دانشگاه صنعتی همدان
2- دانشگاه بوعلی سینا همدان
اولویت‌بندی روش بررسی زیرسطحی نقش مهمی در مدیریت اقتصادی و ایمنی پروژه‌های زیرزمینی دارد. در این پژوهش شیوه جدیدی برمبنای فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) و شباهت به گزینۀ ایده­آل (TOPSIS) برای اولویت­بندی روش‌های بررسی مسیر تونل سبزکوه از میان طیف گسترده‌ای از روش‌های ژئوتکنیکی و ژئوفیزیکی پیشنهاد شده است. برای این کار ابتدا مهم‌ترین عامل مؤثر بر انتخاب بهترین روش بررسی زیرسطحی این پروژه بررسی شده و سپس با به‌کارگیری روش تحلیل سلسله مراتبی (AHP) عوامل بررسی شده به‌صورت زوجی مقایسه و وزن هر یک از عوامل محاسبه شده است. علاوه بر این، از روش شباهت به گزینۀ ایده‌آل برای انتحاب نزدیک‌ترین روش به حالت ایده­آل بررسی زیرسطحی مسیر تونل سبزکوه بهره گرفته شده است. در نهایت از بین 6 گزینۀ بررسی زیرسطحی پیشنهاد شده برای تونل، در هر دو روش AHP و TOPSIS پژوهش‌های لرزه­ای به‌عنوان بهترین گزینه، و بقیه گزینه­ها با توجه به وزن مورد نظر در اولویت­های بعدی قرار گرفتند.
دریافت: 1397/4/17 | پذیرش: 1397/4/17 | انتشار: 1397/4/17