جلد 12، شماره 5 - ( ویژه مقاله های انگلیسی 1397 )                   جلد 12 شماره 5 صفحات 30-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Abdi M R, Safdari Seh Gonbad M. Studying the Effect of Roughness on Soil-Geotextile Interaction in Direct Shear Test. Journal of Engineering Geology 2019; 12 (5) :1-30
عبدی محمودرضا، صفدری سه‌گنبد مهدی. بررسی تأثیر زبری سطح تماس خاک-ژئوتکستایل در آزمایش برش مستقیم. نشریه زمین شناسی مهندسی. 1397; 12 (5) :1-30

1- دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، دانشکده عمران ، abdi@kntu.ac.ir
2- دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، دانشکده عمران
یکی از روش­های افزایش مقاومت خاک­ها در برابر گسیختگی، تسلیح خاک است. اندرکنش خاک و ژئوسنتتیک­ها اهمیت به‌سزایی داشته و تحت تأثیر اصطکاک و چسبندگی سطح تماس آن­ها قرار میگیرد. دانه­بندی خاک، زبری سطح تماس و دانسیتۀ ژئوتکستایل از جمله عوامل مؤثر بر اندرکنش خاک-ژئوتکستایل‌ها هستند. در این تحقیق برای بررسی موارد مذکور از آزمایش برش مستقیم بزرگ مقیاس استفاده شده است که دو نمونه ماسۀ خوب و بد دانه­بندی شده با دانسیتۀ نسبی %80، دو نوع ماسۀ بددانه‌بندی شدۀ تک‌سایز برای افزایش زبری سطح تماس از طریق چسبانیدن به سطح ژئوتکستایل، دو نوع ژئوتکستایل با مقاومت­های کششی و وزن واحد سطح متفاوت، تنش­های قائم 5/12، 25 و 50 کیلوپاسکال و نرخ برش min/mm 1 استفاده شده است. نتایج نشان داده که با افزایش زبری مقاومت برشی سطح تماس خاک-ژئوتکستایل افزایش می‌یابد و بسیج شدن مقاومت کششی ژئوتکستایل به دانه­بندی خاک در سطح تماس بستگی دارد، به‌طوری‌که هر چه ذرات چسبانیده شده به ژئوتکستایل‌ها درشت‌تر از ذرات خاک نمونه باشد، اندرکنش بهتری به‌دست می‌آید.
متن کامل [PDF 825 kb]   (1942 دریافت)
دریافت: 1396/9/29 | پذیرش: 1397/3/27 | انتشار: 1397/10/4