جلد 13، شماره 2 - ( جلد 13، شماره 2، تابستان 1398 1398 )                   جلد 13 شماره 2 صفحات 236-213 | برگشت به فهرست نسخه ها

Experimental Evaluation of Performance of Mechanical Retaining Walls Reinforced with Plate Anchors. Journal of Engineering Geology 2019; 13 (2) :213-236
جلالی مقدم متین، زاد امیرعلی، مهران نیا نیما، دستاران نادر. ارزیابی آزمایشگاهی عملکرد دیوارهای‌ حائل تثبیت یافته با مسلح‌کننده‌های مکانیکی مهار صفحه‌ای. نشریه زمین شناسی مهندسی. 1398; 13 (2) :213-236

1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، دانشکدۀ فنی و مهندسی ، Matin.jalali.m@gmail.com
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، دانشکدۀ فنی و مهندسی
3- دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، گروه مهندسی عمران

مهارهای صفحه‌ای یکی از انواع مسلح‌کننده‌های مکانیکی هستند که کاربردهای گسترده‌ای در فعالیت‌های ژئوتکنیکی ساحلی و فراساحلی مانند ساخت دیوارهای حائل مکانیکی، مقابله با بالازدگی فونداسیون‌ها، تثبیت توربین‌های باد و سکوهای شناور دریایی در برابر تلاطم آب دریا، و مهار خطوط لوله مدفون و مستغرق دارند. در این مقاله نتایج مدل‌سازی‌ آزمایشگاهی دیوارهای حائل مهار صفحه‌ای با هدف بررسی عملکرد آن‌ها ارائه شده است. موارد بررسی شده بر قابلیت باربری پاشنه بارگذاری و تغییرمکان‌های افقی دیواره شامل ارزیابی تأثیر شکل مربعی و دایره‌ای صفحات مهاری، ابعاد آن‌ها در دو اندازۀ مختلف، تحت سه چیدمان لوزی، مربعی و 5 مهاره بوده است. به‌منظور مشاهده سطح لغزش بحرانی و میزان تأثیر موارد مذکور روی گوه گسیختگی از روش سرعت‌سنجی تصویری ذات (PIV) استفاده شده است. بر این اساس، بیش‌ترین قابلیت باربری دیواره و کم‌ترین جابه‌جایی افقی آن به‌ترتیب مربوط به چیدمان 5 مهاره، لوزی و مربعی بوده است. چیدمان لوزی با وجود یک مسلح‌کننده کم‌تر اختلاف نسبتاً کمی با نتایج چیدمان 5 مهاره داشته است. شکل دایره‌ای صفحات پایداری بیش‌تری را در دیواره فراهم آورده‌اند. بر طبق نتایج تحلیل PIV، کرنش ذرات در سطح لغزش بحرانی، در چیدمان‌های 5 مهاره و لوزی کوچک‌تر از چیدمان مربعی و در صفحات دایره‌ای کوچک‌تر از صفحات مربعی به‌دست آمده است. چیدمان مسلح‌کننده‌ها و ابعاد صفحات تأثیر چشم‌گیری بر عمق گوه گسیختگی در خاکریز دیواره داشته‌اند.

دریافت: 1396/8/20 | پذیرش: 1397/1/22 | انتشار: 1397/5/29