جلد 12، شماره 4 - ( جلد 12 شمارۀ 4، زمستان 1397 1397 )                   جلد 12 شماره 4 صفحات 726-707 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nazari S, Meshkat-Dini A, Keyvani J. Simulation of Near-Field Records using Wavelet Functions . Journal of Engineering Geology 2019; 12 (4) :707-726
نظری شیدا، مشکوه الدینی افشین، کیوانی قمصری جعفر. شبیه‌سازی رکوردهای زلزله حوزه نزدیک با استفاده از توابع موجک. نشریه زمین شناسی مهندسی. 1397; 12 (4) :707-726

1- دانشگاه خوارزمی، دانشکدۀ فنی و مهندسی

بررسی مشخصات اصلی جنبش‌های نیرومند زمین، سابقه طولانی دارد. مشاهدات و ارزیابی‌های انجام شده بر خسارات ساره‌ای ایجاد شده پس از زلزله‌های بزرگ نورتریج 1994 کالیفرنیا، کوبه 1995 ژاپن، بم 2003 و طبس 1978 ایران، بیان‌گر اثرات بسیار ویران‌گر رکوردهای نیرومند حوزۀ نزدیک است. مهم‌ترین ویژگی‌ این رکوردها که آن‌ها را از رکوردهای حوزۀ دور متمایز می‌کند، توانایی تولید اسپایک‌های پر انرژی و به نسبت کوتاه مدت شتاب همراه با پالس‌هایی با دامنه بزرگ و به نسبت طولانی مدت در تاریخچه زمانی سرعت زمین است. هم‌چنین با توجه به ساختار آماری محدود و وجود کاستی‌های فراوان، پردازش داده‌های طیفی موجود ناتوان از ارائه کامل اطلاعات هستند. با توجه به این‌که زلزله‌های بزرگ دارای دورۀ بازگشت طولانی است و نیز بسیاری از مناطق لرزه‌خیز ایران فاقد ثبت رکوردهای نیرومند زلزله هستند، بدین لحاظ نیاز به تولید و شبیه‌سازی رویدادهای بزرگ محتمل با کاربرد مدل‌های فرم بسته و آنالیز داده‌های موجود احساس می‌شود. در این تحقیق تلاش بر آن است تا با نگرش جامع تحلیلی بر مدل فرم بسته ماورودیس و پاپوجورجیو به ارائۀ یک مدل ریاضی تعمیم یافته به‌منظور شبیه‌سازی پالس­های موجود در رکوردهای حوزۀ نزدیک بپردازیم.

نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: زمین شناسی مهندسی
دریافت: 1395/10/17 | پذیرش: 1396/2/2 | انتشار: 1397/11/21